Skydiving
Rejser med skydive
Det er det vildeste adrenalinkick – og sandsynligvis det tætteste du kommer på at flyve! Skydiving er den ultimative udfordring for dig, der drømmer om at udfordre tyngdekraften, og svæve gennem skyerne. Med et frit fald på op til 200 km/t får du pulsen helt op – og det er nærmest umuligt at få armene ned efter så fantastisk en oplevelse!
Skydiving står øverst på mange backpackeres rejseønskeliste – og det er ikke svært at se hvorfor. Glæd dig til at mærke hvordan adrenalinen suser rundt i kroppen, lige fra du flyver mod himmelen til du kaster dig ud blandt skyerne – vi lover dig, det bliver vildt!
På flere af grupperejserne med Xplore Life har du mulighed for at skydive – så hop med på flyet, og gør dig klar til det vildeste adrenalinsus med grupperejser for unge!
Grupperejse med skydiving
Hos Xplore Life har vi op til flere rejser, hvor du kan kaste dig ud i et hæsblæsende skydive. Oplev det vildeste adrenalinsus. Som udgangspunkt er skydiving ikke en del af selve programmet. Vi synes nemlig det virker lidt skørt at overtale folk til at springe ud af et fly. På flere af grupperejserne er skydiving dog et muligt tilvalg, og kan tilføjes som en ekstra aktivitet.
Der er sat fritid af i programmet. Så alle dem i gruppen, der har lyst til at skydive, kan prøve det, uden at gå glip af resten af programmet. Ofte er skydiving en meget populær aktivitet på grupperejsen. Der er ofte flere personer i gruppen, der gerne vil prøve det. Og dem, der ikke har lyst til at skydive. Bliver selvfølgelig ikke tvunget. De kan enten heppe på deres kammerater fra jorden. Eller selvfølgelig bruge deres fridag på noget helt andet sjovt.
Når du vælger en grupperejse med skydiving som en mulig ekstra aktivitet, behøver du ikke booke dit skydive når du bestiller rejsen. Du kan booke dit skydive, når du ankommer på rejsemålet – det nemmeste er at spørge din guide om hjælp, så kan de hjælpe dig. Det er en god idé at melde ud til guiden i god tid, hvis du gerne vil skydive – så har de bedre muligheder for at booke det til dig. Især hvis I er mange i gruppen, der gerne vil skydive. På nogle rejser, f.eks. på grupperejsen til New Zealand, er der mulighed for at skydive flere steder på rejsen.
Du kan evt. tjekke hjemmefra, men du kan også spørge guiden hvad de anbefaler. Guiden kender landet bedst, og ved også hvor det er fedest at skydive – så spørg endelig dem til råds. I New Zealand kan du f.eks. skydive både på nordøen og sydøen, så det er op til dig, hvad du helst vil – nogle foretrækker at skydive over søen i Taupo på nordøen, mens andre syntes det er sejest at skydive over de sydlige newzealandske alper på sydøen.
Aktiviteten skydive er en af de mest vejrafhængige aktiviteter vi har på rejseprogrammet – hvis det er dårligt vejr, kan man ikke skydive. Det er endnu en god grund til at guiden gerne vil booke i god tid. Skulle skydivet blive aflyst på grund af dårligt vejr, er der nemlig bedre chancer for at kunne booke et nyt skydive, hvis I er ude i god tid. Igen, hvis man bruger New Zealand som eksempel, er der en chance for at booke et nyt skydive på sydøen, hvis du ikke nåede det på nordøen.
En anden grupperejse, hvor der er mulighed for at skydive, er på grupperejsen til Sydafrika. Her kan du skydive på rejsens sidste del i Cape Town – og hvis du spørger os, syntes vi det er en ret cool måde af afrunde en grupperejse på.
Skydiving film
Et skydive er en oplevelse for livet. Mange steder kan du få filmet dit spring, så du kan dele oplevelsen med dine venner og familie. Det er en ret fed souvenir at få med hjem fra din rejse.
Langt de fleste skydiving firmaer tilbyder enten billeder, video eller begge dele. De ved godt, at de fleste af deres skydivere gerne vil have et minde med hjem. Der kan dog være forskel på hvilke skydiving film de tilbyder. Hvis du har en ekstra instruktør, der springer med dig. Får du billeder og video fra den bedste vinkel. Du kan typisk se hele dit spring fra du forlader flyet til du svæver i luften. Det er dog ofte den dyreste løsning.
Nogle steder tilbyder også video eller billeder i “selfie mode” – her har din instruktør et kamera spændt fast på sit håndled. Her kommer kameraet helt tæt på – og det kan også give nogle rigtig sjove billeder af dit skydive!
Et tip herfra – husk at kigge ind i kameraet! Det kan være svært at huske, når du først hænger i luften, så vi minder dig lige om det her – så øger du chancerne for at skaffe dit nye profilbillede.
Hvad betyder skydiving
Selve ordet “skydiving” er en sammensætning af de engelske ord “sky” (som betyder “himmel”), og “diving” (som betyder “dykning”). På dansk bruger man som regel udtrykket på engelsk, eller oversætter det til “faldskærmsudspring” – selvom “himmeldykning” nu også lyder meget poetisk. Skydiving betyder derfor, kort sagt, faldskærmsudspring.
På engelsk bruger man også en gang imellem udtrykket “parachuting”, som refererer til selve faldskærmen, ligesom det danske udtryk. Nogle er i tvivl om forskellen på et faldskærmsudspring og skydiving – men i virkeligheden er det præcis det samme. Det betyder, at når du har kastet dig ud i denne hæsblæsende aktivitetet, kan du selv vælge, om du vil kalde dig selv for “faldskærmsudspringer”, eller det internationalt klingende “skydiver”.
Ifølge ordbogen betegnes skydiving som en metode, hvor man bevæger sig fra et højt punkt og ned til jorden ved hjælp af tyngdekraften, der involverer en kontrol af farten under nedstigningen via en eller flere faldskærme. Det kan også involvere en del frit fald (selve skydiving delen), som er perioden fra man springer til at faldskærmen folder sig ud.
Det er en meget teknisk betegnelse, men det betyder at der findes flere former for skydiving, hvor beherskelsen af det frie fald er det vigtigste element. Der findes forskellige former for skydiving. Man kan skydive solo, hvor man selv springer ud af flyet – det kræver dog en masse træning først. For de fleste backpackere, når de taler om skydiving betyder det et tandemspring.
Her skydiver man sammen med en instruktør. Det betyder at du er sammen med en erfaren skydiving instruktør, der har prøvet at skydive masser af gange før. Typisk skydiver man fra et fly, men der findes også andre muligheder. Rutinerede udspringere har i årevis forsøgt at gøre skydiving højere og vildere. Eksempelvis det såkaldte base jumping, hvor man springer fra klippeafsatser, broer og andre høje steder.
Skydiving hører ind under kategorien risikosport (også kaldet eventyrsport, ekstremsport og ultrasport). Risikosport, som skydiving, udøves med henblik på en udvidelse af mulighedernes grænser, og udfordringen findes derfor i mødet med elementerne.
Karakteristisk for denne sportsgren er et betydeligt faremoment, mens konkurrenceelementet er sekundært. Eller helt fraværende. Langt de fleste backpackere vælger dog skydiving som en oplevelse for livet – ikke for at sætte det på spil. Bliver du bidt af skydiving, findes der konkurrencer. Konkurrencer i skydiving betyder mange års træning, hvor man konkurrer i f.eks. landingspræcision og stil.
Der findes endda et verdensmesterskab i skydiving. Langt de fleste backpackere vælger dog kun at springe en enkelt gang, og sammen med en instruktør, opleve suset fra det frie fald. Skydiving betyder, at du får en nervepirrende og grænseoverskridende, men også fantastisk oplevelse, som du husker resten af dit liv. Skydiving betyder derfor, at du bliver en lille smule modigere – og meget sejere! For hvem kan undgå at blive modigere efter at have kastet sig ud fra en fly, og falde mod jorden med 200 km/t, for derefter at svæve over jorden i en udslået faldskærm. Skydiving betyder at du er din frygt i øjnene, og overvinder dine grænser.
Hvor kan man skydive
Man kan skydive i stort set hele verden – alt lige fra over eksotiske tropeøer til imponerende, sneklædte bjerge. Man kan endda skydive i Danmark – så du behøver ikke engang rejse langt væk, for at opleve det vildeste adrenalinkick. Rigtig mange af vores rejsende drømmer om at skydive på deres backpackerrejse ud i verden. Så hvor kan man skydive på vores grupperejser?
En af vores klare favoritter er New Zealand. På både nord- og sydøen finder du masser af spændende steder, hvor man kan skydive over alt fra imponerende bjerge til storslåede sølandskaber – hvilket gør New Zealand til vores personlige skydiving favorit!
Turen går til Afrika? Så smut omkring Cape Town, og skydive med udsigt over flotte Table Mountain. Hvis du hellere vil have udsigt til sol og strand, så kan du skydive i Thailand – der findes flere skydiving steder, hvis du er syd for Bangkok. Hvis du gerne vil skydive på en backpackerrejse med os, men ikke ved hvor du skal tage hen – så ring eller skriv endelig! Vi hjælper selvfølgelig gerne med at finde den bedste rejse til dig. Og så har vi også selv prøvet skydiving – en fantastisk og uforglemmelig oplevelse, som vi selvfølgelig gerne vil fortælle om.
Hvor kan man skydive, hvis man gerne vil have den vildeste udsigt? Hvis du spørger os, er der masser af fantastiske steder i verden hvor man kan skydive – det kan være en nærmest umulig opgave at vælge bare et enkelt sted, der er det allerbedste. Vidste du at du kunne skydive over verdens højeste bjerg? Det bliver ikke vildere end at skydive fra 7 kilometers højde, og svæve over Mount Everests tinder. Men du skal spare sammen – for sådan et spring koster omkring 150.000 kr. Så har det altså også bare at være en oplevelse for livet. Vi har også fundet et par andre, imponerende spring rundt omkring i verden. Du kan f.eks. skydive over Blue Hole i Belize – her får du set det imponerende rev fra luften.
Eller hvad med at opleve storbyen Dubai fra fugleperspektiv? Eller Victoria Falls smukke vandfald, Hawaiis tropeøer eller Grand Canyons fascinerende natur? Kort sagt – listen over hvor man kan skydive, er utroligt lang. Men hvis du vil høre vores helt ærlige mening, så er stedet ikke det allervigtigste. Selvfølgelig er det en god idé at vælge et sted med en flot udsigt – du skal trods alt bruge en del tid, fra faldskærmen folder sig ud efter dit frie fald og til du igen står på jorden.
Så mens du hænger der i luften, kan du ligeså godt have noget pænt at kigge på. Men selve oplevelsen – og især suset fra det frie fald – bliver det, som du husker allerbedst. Så fortvivl ikke, hvis du ikke har råd til at skydive over Mount Everest – der findes så mange fantastiske steder hvor man kan skydive, som ikke sender dig en tur i Luksusfælden. Skal du bruge mere inspiration, og lære mere om hvor man kan skydive henne i verden, så tjek vores rejser. Her finder du både billeder, video og blogs til rejseinspiration.
Hvor kan man skydive
Man kan skydive i stort set hele verden – alt lige fra over eksotiske tropeøer til imponerende, sneklædte bjerge. Man kan endda skydive i Danmark – så du behøver ikke engang rejse langt væk, for at opleve det vildeste adrenalinkick. Rigtig mange af vores rejsende drømmer om at skydive på deres backpackerrejse ud i verden. Så hvor kan man skydive på vores grupperejser?
En af vores klare favoritter er New Zealand. På både nord- og sydøen finder du masser af spændende steder, hvor man kan skydive over alt fra imponerende bjerge til storslåede sølandskaber – hvilket gør New Zealand til vores personlige skydiving favorit!
Turen går til Afrika? Så smut omkring Cape Town, og skydive med udsigt over flotte Table Mountain. Hvis du hellere vil have udsigt til sol og strand, så kan du skydive i Thailand – der findes flere skydiving steder, hvis du er syd for Bangkok. Hvis du gerne vil skydive på en backpackerrejse med os, men ikke ved hvor du skal tage hen – så ring eller skriv endelig! Vi hjælper selvfølgelig gerne med at finde den bedste rejse til dig. Og så har vi også selv prøvet skydiving – en fantastisk og uforglemmelig oplevelse, som vi selvfølgelig gerne vil fortælle om.
Hvor kan man skydive, hvis man gerne vil have den vildeste udsigt? Hvis du spørger os, er der masser af fantastiske steder i verden hvor man kan skydive – det kan være en nærmest umulig opgave at vælge bare et enkelt sted, der er det allerbedste. Vidste du at du kunne skydive over verdens højeste bjerg? Det bliver ikke vildere end at skydive fra 7 kilometers højde, og svæve over Mount Everests tinder. Men du skal spare sammen – for sådan et spring koster omkring 150.000 kr. Så har det altså også bare at være en oplevelse for livet. Vi har også fundet et par andre, imponerende spring rundt omkring i verden. Du kan f.eks. skydive over Blue Hole i Belize – her får du set det imponerende rev fra luften.
Eller hvad med at opleve storbyen Dubai fra fugleperspektiv? Eller Victoria Falls smukke vandfald, Hawaiis tropeøer eller Grand Canyons fascinerende natur? Kort sagt – listen over hvor man kan skydive, er utroligt lang. Men hvis du vil høre vores helt ærlige mening, så er stedet ikke det allervigtigste. Selvfølgelig er det en god idé at vælge et sted med en flot udsigt – du skal trods alt bruge en del tid, fra faldskærmen folder sig ud efter dit frie fald og til du igen står på jorden.
Så mens du hænger der i luften, kan du ligeså godt have noget pænt at kigge på. Men selve oplevelsen – og især suset fra det frie fald – bliver det, som du husker allerbedst. Så fortvivl ikke, hvis du ikke har råd til at skydive over Mount Everest – der findes så mange fantastiske steder hvor man kan skydive, som ikke sender dig en tur i Luksusfælden. Skal du bruge mere inspiration, og lære mere om hvor man kan skydive henne i verden, så tjek vores rejser. Her finder du både billeder, video og blogs til rejseinspiration.
Skydiving vs. bungee jumping
Hvad er egentlig det vildeste – at hoppe ud fra et fly eller hoppe ud fra en bro med en elastik om benene? Kampen om skydiving vs bungee jumping som den vildeste oplevelse, har hersket mellem backpackere i evigheder.
Nogle mener, at skydiving er det vildeste. For det første, er du meget højere oppe. Du får meget længere tid i frit fald, end ved et bungee jump – alt efter hvor højt du springer, kan du have over et minuts frit fald gennem skyerne. Og efter det frie fald, har du en del tid, hvor du svæver i en faldskærm, før du igen lander på jorden. Et skydive giver dig derfor sammenlagt en længerevarende oplevelse end et bungee jump – hvilket er noget, der helt sikkert kan få pulsen op hos de fleste.
Andre mener at bungee jump er det vildeste. Når du er i et fly, er du så langt oppe, at oplevelsen er helt absurd – men med et bungee jump, kan du rent faktisk se jorden under dig. En anden vigtig forskel, er at du selv skal tage springet – der er ingen instruktør, der tager springet sammen med dig. Nogle steder kan man dog lave et tandem bungee jump – så har du trods alt en ven med dig.
Så der findes ikke noget endeligt svar på hvad der er vildest, da det er meget individuelt. Så den eneste måde at finde ud af, hvad der er vildest for dig – ja, det er altså at komme afsted og prøve det! En ting er dog helt sikkert – du får en utrolig oplevelse, som du aldrig glemmer.
Hvad koster skydiving
Prisen på hvad det koster at skydive er meget forskellig. Det er et rimeligt frit marked, og udbyderne kan derfor selv bestemme prisen. Som regel ligger prisen på et tandemspring på ca. 2000 kr. – men det afhænger meget af hvor i verden du vil skydive. Nogle steder er billigere, andre er dyrere – f.eks. er det gennemsnitligt billigere at skydive i f.eks. Asien end New Zealand. Derfor er det en god idé at tjekke priserne hjemmefra, når du skal planlægge dit rejsebudget – så har du et estimeret overblik, som du kan planlægge udfra.
Hvorfor koster skydiving så meget? Det er ofte en af de dyrere oplevelser på en backpackerrejse, som koster en del – men her er det vigtigt at prioritere sikkerheden. Det er vigtigt at vælge et firma, der har de nødvendige certifikater og godkendelser, samt dygtige, veluddannede instruktører – også selvom det betyder du måske skal af med lidt ekstra kroner. Vælger du et godt firma, åbnes en verden af muligheder for skydiving.
Flere steder kan du vælge hvilken højde du vil skydive fra – oftest fra ca. 9000-12.000 fods højde og helt op til imponerende 20.000 fods højde (det er ca. 6 kilometers højde!) Mange skydive firmaer tilbyder, udover selve springet, en række tilkøb. Det kan være alt fra video og billeder af dit skydive, til et certifikat eller en T-shirt, hvor der står “I did it!” – og jo flere ekstra ting, jo dyrere bliver det.
Så hvad koster skydiving – sådan ca.? Priserne varierer alt efter hvor højt du vil springe fra, samt hvilke tillæg der skal med. Lad os kigge på et eksempel fra Taupo, New Zealand. Her er det billigste skydive ca. 900 kr, og indeholder et tandemspring fra 9000 fods højde (ca. 2,7 kilometers højde). Det dyreste skydive er til sammenligning ca. 3000 kr. – her springer du fra 15.000 fods højde (ca. 4,5 kilometers højde). Så får du masser af ekstramateriale med – blandt andet video og billeder optaget fra to forskellige vinkler, et officielt certifikat og en T-shirt.
Så det er en god idé at overveje hvor mange ting du gerne vil have med. Langt de fleste skydive firmaer tilbyder en række forskellige pakker – f.eks. nogle kun med billeder eller video som ekstra ting. Et lille tip: Hvis et firma tilbyder billeder og video, så spørg gerne om det er “selfie mode” (dvs. din instruktør har et kamera på sit håndled), eller om der er en ekstra instruktør med, som optager springet – den sidste løsning er oftest den dyreste.
Nogle steder tilbyder begge løsninger – og nogle tilbyder det endda i det samme skydive. Der kan også være en forskel i geografi. Hvis vi igen bruger New Zealand som eksempel, er det gennemsnitligt billigere at skydive på nordøen end sydøen. Sydøen er meget populær, da du her kan skydive over f.eks. Fox Glacier eller Mt Cook National Park – men det betyder så også, at prisen kan være lidt højere. Det er en god idé at kigge lidt på priser og steder inden du tager afsted – så kan du danne dig et overblik, og planlægge det i dit rejsebudget.