Rejser til Galapagos øerne

Rejser til Galapagos

Fantastisk natur og et enestående dyreliv gør rejser til Galapagos en uforglemmelig oplevelse. Med sine blå laguner, frodige øer og smukke strande er øerne ud for Ecuadors kyst er en drømmedestination for backpackere verden over. Mange rejser til Galapagos for at komme helt tæt på dyrelivet, og bliver bestemt ikke skuffede.

Det føles næsten som at vandre i en gigantisk zoologisk have, hvor alle dyrene løber frit omkring. På landjorden kan du se de berømte kæmpeskildpadder, fascinerende leguaner og farverige flamingoer. I vandet kan du svømme side om side med skildpadder, søløver, hajer og djævlerokker, mens tusindvis af forskellige fugle fylder himlen. Kort sagt – vores rejser til Galapagos er for dig, der drømmer om at se et helt unikt dyreliv helt tæt på. Det kan være du vil ud på grupperejser for unge til Galapagos, at du vil have en backpack på ryggen, eller du vil tage med din familie afsted. Mulighederne er mange.

Rejser til Galapagos Øerne
    No products found

Galapagos rejser

Når man rejser til Galapagos, flyver man stort set altid fra Ecuador, som øerne hører til. På øerne er der to store lufthavne – Seymour lufthavnen på Baltra Island og San Cristobal lufthavnen. Der er også en lille lokal lufthavn på Isla Isabela.

Der findes mange forskellige typer af rejser, når man først er landet på Galapagos. Eftersom Galapagos består af øer, er det populært at vælge rejser, hvor man sejler mellem de forskellige øer. Der findes adskillige former for krydstogter, liveaboards og andre bådture – nogle er enkelte dagsudflugter, mens andre strækker sig over flere dage.

Af de landbaserede ture, kommer man nemmest rundt i enten taxi eller minibus, gerne kombineret med vandring undervejs. Mange steder kan du også leje en cykel, og på den måde nemt komme rundt. Mange af øerne er også så små, at bor man centralt, er man i gåafstand til de vigtigste seværdigheder. Bor du f.eks. i Puerto Ayora på Santa Cruz, er den flotte strand Tortuga Bay kun en gåtur derfra. Du kan vælge at tage afsted på en grupperejse for unge til Galapagos.

rejser til Galapagos
Rejser til Galapagos - Se sælerne tæt på

Rundrejse Galapagos

Med så meget at opleve på Galapagos, er en rundrejse en fantastisk mulighed for at opleve hvor specielt dette sted er. Mange vælger at kombinere deres rundrejse i Sydamerika med en tur til Galapagos. Selvom der er meget at opleve, kan de fleste klare sig med en uges tid på øerne. Man kan med fordele rejse rundt på de forskellige øer, og dermed opleve hvor varieret Galapagos er. De fleste vælger at bosætte sig på de befolkede øer – Santa Cruz eller San Cristobal – og tager herfra på rundrejse til de andre øer.

Nogle øer er velegnet til at tilbringe flere dage – f.eks. Isla Isabela, hvor du både finder vulkaner og bjerglandskaber såvel som laguner og strande. Andre øer kan opleves på dagsture – f.eks. Bartholome Island, Santa Fe eller Floreana. De fleste vælger at rejse Galapagos rundt med bådture – der er f.eks. en færge, der sejler hver dag mellem Santa Cruz og Isla Isabela. Der findes også adskillige bureauer, der udbyder dagsture. Alt efter hvad du gerne vil opleve på din Galapagos rundrejse, er det en god idé at researche lidt på, hvor de bedste steder er. Vil du f.eks. dykke, er et område som Gordon Rock et populært mål, som kan sejles til fra Santa Cruz.

Grupperejser Galapagos

Rejser til Galapagos er populært som destination til backpacker rejser – og det gør den kun endnu sjovere at opleve sammen med en gruppe! På vores grupperejser til Galapagos oplever du det bedste fra øerne samtidig med at du møder andre danske backpackere. I rejser sammen rundt til øerne Santa Cruz og Isla Isabela, hvor masser af spændende oplevelser venter på jer. Glæd jer til at snorkle blandt søløver, rokker og hajer, opleve det mangfoldige dyreliv på landjorden, sejle blandt laguner og vulkanøer, og nyde livet de smukke sandstrande.
En grupperejse til Galapagos passer til dig, der gerne vil opleve dette fantastiske sted, men ikke har lyst til at rejse alene. På vores grupperejser rejser du sammen med din danske gruppe og en lokal guide, der kender landet og sørger for at alle kommer sikkert rundt. Vores rejsende er alle sammen danskere – nogle har rejst før, men mange er ude på deres allerførste backpackerrejse. På den måde har du nogle af følges med – lige fra du tager afsted til du kommer hjem igen. Vi står for planlægningen af alt det praktiske – det eneste du skal, er at glæde dig til rejsen (og nå ja, pakke din egen taske).

Rejser til Galapagos
Rejser til Galapagos - med skildpadder

Ferie Galapagos

En ferie på Galapagos øerne er for mange den ultimative drømmedestination – og det er ikke svært at se hvorfor. Et enestående dyreliv både til lands, til vands og i luften. Øerne har dertil et særpræget planteliv, hvilket gør disse vulkanøer til et mekka for naturelskere. Selvom her er mange rejsende, er der stadig noget uberørt over mange af øerne, og man kan føle sig lidt som en opdagelsesrejsende.

Årstiderne i Galapagos er delt i to sæsoner: Tørt og køligt (fra juni til november) og varmt og fugtigt (december til juni). Temperaturerne er dog forholdsvis stabile hele året. Så uanset hvornår man tager på ferie på Galapagos øerne, er der gode chancer for solskinsdage. For mange rejsende, er det ikke en ordentlig ferie før man har været en tur på stranden – og Galapagos har nogle af de flotteste strande at vælge imellem. Nogle af øerne har sorte sandstrande, på grund af vulkanerne. Det giver et særpræget look – ikke mindst på feriebillederne – og er en interessant kontrast til de klassiske hvide sandstrande, som du også finder på Galapagos.

Rejse Galapagos

Drømmer du om at rejse Galapagos tyndt? Galapagos øerne består af 19 forskellige øer, så der er rigeligt at opleve. Der er strenge regler for hvilke øer, der må besøges af turister, og hvilke rejseselskaber, der må udbyde ture. Det er derfor populært at tage på krydstogt mellem øerne, og på den måde opleve øernes forskellighed. For dykkere er det især attraktivt at sejle til de fjerneste øer, Wolf Island og Darwin Island, hvor der er gode muligheder for at opleve hammerhajer, hvalhajer og djævlerokker.

For dem, der foretrækker de landbaserede ture, er der også masser af dagsture på øerne. Mange vælger at have base på en af de befolkede øer, f.eks. Santa Cruz, og sejler herfra på endagsture til andre øer. Nogle af de mest populære destinationer, er Batholome Island med sit udkigspunkt over øerne, eller Sierra Negra vulkanen på Isla Isabela.

Rejser til Galapagos

Galapagos Naturpark

Galapagos er ikke et selvstændigt land, men derimod en øgruppe, som hører under Ecuador. Det blev erklæret en naturpark i 1959, og har siden været et populært rejsemål. Dette er især på grund af dyrelivet – mange af de dyr, der lever på og omkring Galapagos øerne, findes ikke andre steder i verden.
I 1835 ankom den engelske naturforsker Charles Darwin til Galapagos. Hans studier af det unikke dyreliv på øerne blev afgørende for hans teori om evolution og arternes oprindelse. I dag kan man lære mere om dette på Charles Darwin Research Centre, hvor man også kan se de gigantiske kæmpeskildpadder.
Mange af dyrene er ikke bange for mennesker, og kommer derfor helt tæt på. Det er en utrolig oplevelse at se dyrene i deres naturlige miljø, og en rejse til Galapagos føles som at befinde sig i midten af en enorm zoologisk have. Det er dog vigtigt at huske, at Galapagos arbejder hårdt for at bevare dyrearterne, og som rejsende må man derfor respektere øernes regler, om f.eks. at holde afstand til dyrene og planterne.
Galapagos er en populær destination blandt backpackere – og det gør den kun endnu sjovere at opleve sammen med en gruppe! På vores grupperejser til Galapagos oplever du det bedste fra øerne samtidig med at du møder andre danske backpackere. I rejser sammen rundt til øerne Santa Cruz og Isla Isabela, hvor masser af spændende oplevelser venter på jer. Glæd jer til at snorkle blandt søløver, rokker og hajer, opleve det mangfoldige dyreliv på landjorden, sejle blandt laguner og vulkanøer, og nyde livet de smukke sandstrande.  
En grupperejse til Galapagos passer til dig, der gerne vil opleve dette fantastiske sted, men ikke har lyst til at rejse alene. På vores grupperejser rejser du sammen med din danske gruppe og en lokal guide, der kender landet og sørger for at alle kommer sikkert rundt.

Vores rejsende er alle sammen danskere – nogle har rejst før, men mange er ude på deres allerførste backpackerrejse. På den måde har du nogle af følges med – lige fra du tager afsted til du kommer hjem igen. Vi står for planlægningen af alt det praktiske – det eneste du skal, er at glæde dig til rejsen (og nå ja, pakke din egen taske).