Greenwashing

Hvad er greenwashing

Greenwashing er et fænomen som er blevet mere og mere omtalt. Mange virksomheder er begyndt og benytte det grønne budskab som en salgs metode. Måske er du stødt på det før? Nogle som prøver og sælge dig noget og giver udtryk for at dit køb gør noget godt for miljøet eller at klimaet ikke tager skader. Måske du har på fornemmelsen at, budskabet nogle gange er pyntet på, eller decideret løgn. Det hedder i sin værste form Greenwashing og bliver mere og mere udbredt.

Backpack står alene på strand i solskin på Fiji
Hvad gør vi

Transparent

Hos Xplore Life er vi opmærksomme på at det og rejse ud i verden er noget som skaber et CO2 udslip. Vi ved også godt at man desværre ikke på nuværende tidspunkt kan rejse CO2 neutralt. Men vi vil alligevel gerne være med til og prøve og gøre en forskel og bidrage. Derfor prøver vi i den process og være så transparante som mulig omkring hvad vi støtter op om, og hvorfor vi gør det. 

Tvillinge vandfald i naturen USA
Farverig Papegøje sidder på træ i junglen Amazonans Ecuador

Greenwashing junglen

Det kan være utrolig svært som forbruger og finde ud af hvornår noget er greenwashing, og hvornår noget er et reelt godt bidrag. 

der findes nogle grove retningslinjer for hvornår man bør undersøge nærmere. Det er når du hører om: 

Klimakompensation 
Biomasse
Grønne certifikater

Først nævnte er det som er mest relevant og se nærmere på specielt indenfor rejsebranchen. Det kan f.eks. være plantning af trær som CO2 neutralisere din rejse. Du kan læse mere om hvad videnskaben.dk skriver om det her.