Taj Mahal

Kærlighedens tempel

Taj Mahal er en af verdens syv vidundere! Et must see for alle der rejser til Indien. Ikke gå glip af den helt fantastiske oplevelse det er og bevæge sig rundt i en af verdens største kærlighedserklæringer som har taget over 20 år at bygge. Taj Mahal er bygget i hvid marmor og udsmykket med crystal lapis lazuli og andre ædelsten. Det er bygget til ære for Mumtaz Mahal der var kejser Shah Jahan yndlings kone. Rejser du med Xplore Life på en vorse grupperejser for unge til Indien, tager vi dig med Taj Mahal, en oplevelse du sent vil glemme og sæt kryds ved en af verdens syv vidundere!

Rejser til Taj Mahal
 • Taj Mahal viser sig igennem en stor port i Indien

  Indien

  Destination

  Asien

  Pris

  13500 DKK

  Længde

  15/01 2024

  06/02 2024

  11/03 2024

  Længde

  2 uger

  Læs mere

Hvad er Taj Mahal kendt for? 

Taj Mahal er kendt over hele kloden for at være et symbol på evig kærlighed, og for at være et af verdens syv vidundere. Det er berømt for at være et majestætisk mausoleum i hvid marmor mesterligt bygget og et udtryk for muslimsk kunst og berømt Mughal-arkitektur. Det er det mest besøgte turist sted i Indien. Taj Mahal er udsmykket med over 25 forskellige typer ædelsten. Taj Mahal er også kendt for sine utrolig smukke natteture hvor man kan (hvis man er heldig) komme ind og se Taj Mahal i måneskin hvor den viser sin mere blå farve frem, et helt unik syn, de færreste ser.

Taj Mahals kærlighedshistorie

Det hele startede da Shah Jahan var 14 år gammel og så en smuk pige i Meena Bazaar. Han blev forelsket ved første øjekast. Den smukke pige var Mumtaz Mahal. Shah Jahan gik straks til sin far kejser Jahangir og vil gifte sig med det samme! De var dog for unge og måtte vente i flere år. 5 år senere blev de gift. Mumtaz Mahal døde under fødslen af deres 14. barn. Den sørgende Shah Jahan beordrede kort efter opførelsen af hendes gravsted, der som skulle blive Taj Mahal. Det tog ca. 20 år at opfører Taj Mahal og man brugte 20.000 arbejder og 1.000 elefanter. Nu hviler de begge i Taj Mahal side om side.