Sydafrika

Antal rejsende
Længde
Pris

Storslået natur, spændende storbyer, masser af dyreliv og de vildeste adrenalinoplevelser – Sydafrika har det hele! På denne rejse tager vi dig med langs den smukke Garden Route, fra rolige kystbyer til fantastiske Cape Town. Undervejs rejser du igennem den smukke natur, og kommer helt tæt på dyrelivet – både til lands, til vands og i luften. Gør dig klar til at udfordre dig selv og din gruppe med alt fra zipline og skydive til et af verdens højeste bungy jump!

 

Aktiviteter

 

Uge 1

SUNDAYS RIVER VALLEY

Velkommen til Sydafrika! Eventyret begynder allerede på den første dag, hvor vi skal udforske området på ATV. Sundays River Valley er et naturskønt distrikt, hvor vi kører igennem citrusplantager, langs floden og ud i det åbne landskab.

Vi skal også besøge Addo Elephant Park. Som du nok har gættet ud fra navnet, er det hjemsted for masser af elefanter – men der er også chance for at spotte løver, zebraer, antiloper, vortesvin og mange flere dyr, når vi kører gennem parken. Med sit unikke dyreliv, er det uden tvivl det perfekte sted at starte vores sydafrikanske rejse.

 

CAPE ST. FRANCIS

Vi fortsætter rejsen til den hyggelige kystby Cape St. Francis. Her har vi en fridag, som vi foreslår du bruger ved vandet. Gå en tur op til Seal Point Lighthouse og nyd udsigten, eller kast dig ud i bølgerne – dette er en af landets bedste strande, hvor du kan lære at surfe.

 

STORMSRIVER

Tidlig morgen tager vi på sejltur. Sydafrikas kyster er hjemsted for adskillige hvaler og delfiner, og hvis vi er heldige, kommer vi helt tæt på dem – så kryds fingre, og hold øje med horisonten! På tilbagevejen sejler vi forbi de fascinerende klippeskrænter, der er hjem for sæler og havfugle.

Resten af dagen kan bruges på afslapning – men er du frisk på en gåtur, har området de flotteste vandreruter, blandt andet til Robberg Nature Reserve.

 

PLETTENBERG BAY

Vi rejser langs den naturskønne Garden Route, hvor vi har en række stop undervejs. Et af vores highlights, er uden tvivl Tsitsikamma National Park. Med sine bjerglandskaber, utallige vandfald og snoede stier, er den et paradis for naturelskere.

Er du klar på det ultimative adrenalinsus? Så har du mulighed for at prøve et af verdens højeste bungy jump. Bloukrans Bridge er med sine 216 meter bestemt ikke for sarte sjæle – men for dem der tør, er det en uforglemmelig oplevelse!

Uge 2

KNYSNA

Vores tur langs Garden Route fortsætter til Knysna, som har en af landets flotteste laguner. Her skal vi på aftentur, hvor vi sejler ud i lagunen – det er den bedste måde at opleve den smukke kyststrækning, og den ultimative afslapning.

 

WILDERNESS

Dette område er fyldt med fantastiske naturområder – og vi synes at den sjoveste måde at opleve naturen på, er ved at springe direkte ud i den. Canyoing, som bliver kaldt ”kloofing” i Sydafrika, er en aktivitet, hvor vi rappeller ned af klipper, springer ud fra vandfald og svømmer gennem floder. Kast dig ud i højdespring, eller nøjes med at hoppe fra kanten – vi følges som gruppe hele vejen, og der er ingen tvivl om, at det bliver en spændende dag.

 

OUDTSHOORN

Oudtshoorn er kendt som ”ostrich capital of the world”, hvilket du kan se, når vi passerer de mange strudsefarme på vejen. Det er også hjemsted for landets berømte Cango Caves. Vi bevæger os mellem drypsten og dybe tunneller gennem grotterne, for til sidst at ende ved en underjordisk sø.

Efter en dag med huleudforskning skal vi ud i den friske luft. Vi tager op i Swartberg bjergene, nyder den fantastiske udsigt og kører på cykel ned langs Swartberg Pass. Forhåbentlig giver turen en god appetit, for næste stop er en lokal restaurant, hvor vi får serveret et tradionelt Karoo måltid. Glæd dig til strudsekebab, stegte græskar, traditionelle Roosterkoek kager, og meget mere.

 

GAINSBAAI

I den rolige fiskerby Gansbaai kan du komme helt tæt på et af verdens største rovdyr, hvidhajen. På shark cage diving turen er rollerne byttet om – vi er i buret, og hajerne svømmer frit omkring os. Det er en fantastisk oplevelse at se hajerne så tæt på – bare husk at hold hænder og fødder indenfor buret!

Inden vi når Cape Town, har vi et stop i det bjergrige Vyeboom. Her skal vi opleve naturen fra fugleperspektiv, når skal prøve kræfter med ziplining. Glæd dig til at nyde panoramaudsigten samtidig med at du suser hen over bjerge, skove og floder.

 

CAPE TOWN

Rejsen slutter i den fantastiske by Cape Town. En af verdens mest mangfoldige byer, og med et utal af aktiviteter – så heldigvis har vi et par dage her, så vi virkelig kan opleve hvad byen har at byde på.

Vi skal se Kap Det Gode Håb, hvor bølgerne slå ind over kysten. Undervejs besøger vi Boulders Beach, og ser de enorme (og larmende!) pingvinkolonier, der har hjemme på stranden. Vi åbner et kapitel i historiebøgerne, på vores udflugt til Robben Island. Her sad Nelson Mandela fængslet i mange år, og øen er i dag et museum, hvor du kan se hvordan livet så ud dengang. Vi skal også en tur i køkkenet, og deltage i et madlavningskursus, hvor vi lærer at lave klassisk malay mad.

Her til sidst, skal vi også have vores fysiske udfordring. Sammen vandrer vi til toppen af det ikoniske Table Mountain. Det er en stejl tur til toppen af det flade bjerg, men det hele værd – fra toppen har du en imponerende udsigt over hele området.

Midt i alle disse aktiviteter, er der også plads til fri leg, hvor du kan opleve Cape Town på egen hånd. Hvis dine ben kan holde til endnu en vandretur, kan du bestige Lions Head, eller tage på cykeltur i området. Og dem, der trænger til endnu et adrenalinsus, kan kaste sig ud i et skydive!

 

Altid inkluderet

 • Alle overnatninger & transport på rejsemålet 24/7 tilgængeligehed på rejsen
 • Lokale guider
 • Flyafdeling som klarer alt vedr. flybilletten. Også hvis du har planer på egen hånd før eller efter rejsen.
 • Facebookgruppe med dine rejsekammerater
 • Dækning af Rejsegarantifonden

Sydafrika

 • 14 dage
 • Featherbed Heads Explorer experience
 • Zipline
 • 10 måltider (7 B 1 L 2 D)
 • Kloofing
 • Besøg Robben Island
 • Sunrise Game Drive Addo Elephant Park
 • Cango Caves Adventure tour
 • Cooking Class
 • Adgang til Tsitsikamma National Park
 • Downhill biking Swartberg pass
 • Cable Car ned fra Table Mountain
 • Hvalsafari Plettenberg Bay
 • Kobus se Gat – Swartberg experience
 • Cape of Good Hope day tour

Dette oplever du også…

 • Sightseeing Cape Town
 • Bestig Table Mountain

Fly & transfer

 • Flybillet t/r Sydafrika fra ca. kr. 5000. Bemærk der kan forekomme højere pris i højsæson.
 • Xplore Life sender dig et tilbud på din samlet  flyrejse, så du rejser sammen med din gruppe.
 • Hvis du skal rejse på egen hånd før eller efter rejsen, skræddersyr vi et tilbud på flybillet til dig.
 • Hvis du ikke flyver som gruppen bedes du oplyse dine ankomst tider så vi kan arrangere transport
  ved din ankomst.

Kost & Lommepenge

 • Lommepenge, drikkevarer & delvis kost (32 måltider) fra ca. kr. 3000
 • Drikkepenge til guider
 • Visum & Vaccinationer
 • Visum til Sydafrika er gratis de første 90 dage.
 • Vaccinationer fra ca. 885,-

Forsikringer

 • Europæiske rejseforsikring fra ca. kr. 705,-
 • Europæiske afbestillingsforsikring på rejsen 6% af rejsens pris
 • Europæiske afbestillingsforsikring på flybillet 6% af flybillettens pris

Hvilken alder har de rejsende

De rejsende er i alderen 18-30 år delt op i to forskellige aldersgrupper 18-25 og 25-30 år.

Hvilken størrelse har grupperne?

Grupperne vil variere i størrelse alt efter hvor mange tilmeldte rejsen har, men være i mellem 4 til 16 rejsende sammen. Har du spørgsmål til en specifik afrejse er du altid velkommen til og kontakte os på chat, mail eller telefon.

Hvordan foregår en rejse med Xplore Life?

En rejse med Xplore Life er en helhedsoplevelse hvor vi vil gøre vores bedste for at sørge for i får eventyr fra start til slut i trygge rammer. Vi vil sørge for at i føler jer godt tilpas fra i booker rejsen til i kommer hjem igen.

Kan jeg kombinere en rejse eller rejse videre på egen hånd?

Du kan godt kombinere flere forskellige rejser, eller rejse videre på egen hånd. Vi hjælper naturligvis gerne med råd og vejledning uanset hvad i vælger.

Er der dansk rejseleder med?

På jeres rejse vil I møde lokale engelsktalende guider der vil tage jer med rundt på rejsen, de har et enormt kendskab til deres eget land og kan fortælle og vise jer en masse mere. På denne måde får i den bedste guide oplevelse og er samtidig med til og støtte arbejdspladser i andre lande.

Fordele ved og rejse med en gruppe

Nye venskaber og fællesskab er nogle af de fantastiske ting man får af at rejse sammen.
Når du rejser med Xplore Life, får du tryghed og sikkerhed, du skal ikke bekymre dig om hvor du skal bo og hvordan du skal komme rundt. Den bedste fordel er at der altid er nogle og dele de eventyrlige oplevelser sammen med, og nogle at dele minderne med for evigt når i kommer hjem!

Rejser mange alene?

De fleste vælger at rejse alene, men flere vælger også og rejse sammen med en god ven eller veninde, der vil altid være en forskellig sammensætning fra gruppe til gruppe.

Hvornår skal jeg senest tilmelde mig en rejse?

Det er altid godt at være ude i god tid for at sikre sig en plads på netop den rejse og afgang man gerne vil med, da der er begrænset pladser. Vi vil selvfølgelig altid gøre alt vi kan for at du kan komme med på dit livseventyr, så er der stadig plads på en afrejse gør vi hvad vi kan for at sørge for der også er plads til dig.

Hvad skal jeg have med?

Eventyrlyst! Når du har tilmeldt dig en rejse, får du adgang til en pakke list under ”min rejse”. Har du specifikke spørgsmål før du tilmelder dig rejsen, er du altid velkommen til og skrive eller ringe til os.

Kuffert eller Backpack

Det er den evige debat! Nogle backpackere sværger ved deres rygsæk, mens andre ikke kan se et problem ved og hive en kuffert med ud i junglen. Derfor vil vi altid anbefale at gå med din mavefornemmelse, en backpack vil ofte være nemmere og have med omkring, men en kuffert kan være nemmere og pakke i. Skal du f.eks. 2 uger til Maldiverne hvor du bor samme sted vil en kuffert fungere fint, men skal du derimod vandre i bjerge, og flytte dig meget rundt, kan en backpack måske være en fordel.

Vaccination/Visum/Pas

Vaccinationer/Visum og pas vil variere fra rejse til rejse. Vi anbefaler altid at man undersøger gyldighed på sit pas før man booker en rejse, og undersøger rejsevejledninger på udenrigsministeriets hjemmeside um.dk og vaccination hos Statens serums institut ssi.dk

Forsikring

Det er altid klogt at sørge for at have sin rejseforsikring i orden. Vi samarbejder med Europæisk rejseforsikring hvor vi kan tilbyde backpackerforsikringer som passer til din rejse. Hvis uheldet er ude, kan Europæisk rejseforsikring hurtigt blive din ”bedste ven” da de altid kan kontaktes 24/7.

Hvordan bor man på en rejse?

Det vil variere fra rejse til rejse. Normalt vil man bo på forskellige backpacker hostels. Har du en specifik rejse du gerne vil hører mere om, er du altid velkommen til og kontakte os på chat, mail eller telefon.

Hvornår skal jeg betale?

Når du tilmelder dig en rejse betaler du et depositum på 1500 kr. Resten af rejsen betales ca. 2 mdr før afrejse. Hvis du har nogle spørgsmål i forhold til betaling, er du altid velkommen til og kontakte os på chat, mail eller telefon.

Flyver gruppen sammen?

Vi sender altid et tilbud ud på flybilletter til jer så i kan flyve sammen og ikke behøver og tænke yderlige over det. Vil tilbyder naturligvis også at skræddersy flybilletten så du f.eks. kan flyve med gruppen og videre ud i verden hvis du ønsker det efterfølgende. Vil du gerne selv stå for dine flybilletter er du også velkommen til det.

Sunday River Valley

Cape St. Francis

Stormsriver

Plettenberg Bay

Knysna

Wilderness

Oudtshoorn

Gainsbaai

Cape Town

Bestil din rejse

Sydafrika

Afrejse

10/01 2025

Hjemrejse

24/01 2025

Pris

15.490 DKK

Aldersgruppe

18 - 24 år

Sydafrika

Afrejse

05/02 2025

Hjemrejse

19/02 2025

Pris

15.490 DKK

Aldersgruppe

18 - 24 år

Sydafrika

Afrejse

05/02 2025

Hjemrejse

19/02 2025

Pris

15.490 DKK

Aldersgruppe

25 - 30 år