Adrenalin

Bungee jump 

Tre… to… en… bungyyyy! Med kun en elastik om benet, kaster du dig i det ultimative adrenalinsus! Bungee jump er perfekt til dig, der ikke kan få det vildt nok. Her er tale om en oplevelse, der får hjertet til at hamre allerede længe før du tager springet. Bare forestil dig at stå på broen, og stirre ned i den dybe kløft med den brusende flod – og så få at vide, at der hopper du bare lige ud…! Bungee jump er for de modigste backpackere, der er klar på at udfordre sig selv. Se din frygt i øjnene, når du trodser tyngdekraften – og så kommer du hjem med den mest utrolige oplevelse, som du aldrig glemmer! Og det allerbedste? Du rejser sammen med en gruppe eventyrlystne unge, som du kan dele oplevelsen med!
Hos Xplore Life har vi flere grupperejser, hvor du kan kaste dig ud i et bungee jump – så spørgsmålet er bare… tør du tage springet?

Bungee-jump-Nina
Rejser med Bungee jump
  • Bloukrans bridge bungee jump Sydafrika

    Sydafrika, Maldiverne, Vietnam & Cambodia

    Destination

    Multikontinent

    Pris

    48990 DKK

    Længde

    10/01 2025

    05/02 2025

    Længde

    8 uger

    Læs mere
  • Table Mountain Cape Town Sydafrika

    Sydafrika

    Destination

    Afrika

    Pris

    16490 DKK

    Længde

    10/01 2025

    05/02 2025

    05/02 2025

    Længde

    2 uger

    Læs mere

Hvad er bungy jump

Bungee jump (også stavet bungy jump) er en aktivitet, der involverer at en person springer ud fra en stor højde, mens de er forbundet med en elastik – derfor kaldes bungee jump også for “elastikspring” på dansk. Springet foregår oftest fra en høj struktur, f.eks. en bygning eller en kran, en bro over en dyb kløft eller fra en naturlig afsats, f.eks. fra en klippe. Det er også muligt at springe fra et luftfartøj, der har mulighed for at svæve over jorden, f.eks. en helikopter eller luftballon – men den slags spring hører til de mere avancerede former for bungee jump.
Oftest er elastikken bundet fast om anklerne på personen, og fastgjort til en sele om hofterne. Der findes også bungee jump, hvor der ligeledes er seler og skuldrene, og elastikken er fastgjort på maven. Der findes det “klassiske” bungee jump, hvor man hopper med hovedet nedad, men der findes også en række varianter – f.eks. “catapult” (også kaldet “reverse bungee jump” eller omvendt bungee jump), hvor man starter fra jorden. Du kan også prøve et bungee swing, hvor du i stedet for at blive trukket tilbage, “gynger” frem og tilbage.
Når personen hopper, strækker elastikken sig, og følger personen i det frie fald. Når elastikken er helt udstrakt, trækker den sig tilbage, og personen flyver med op. Personen fortsætter med at svinge op og ned, indtil al den kinetiske energi er spredt. Det er en meget teknisk måde at forklare dig, at den sjoveste del af et bungy jump, kommer fra det frie fald, samt trækket, når elastikken hiver dig tilbage.

Højeste bungy jump 

Macau Tower – Macau, Kina – 233 meter

Verzasca Dam – Ticino, Schweiz – 220 meter

Bloukrans Bridge – Western Cape, Sydafrika – 216 meter

Rio Grande Bridge – Taos, New Mexico, USA – 206 meter

Europabrücke Bridge, Innsbruck, Østrig – 192 meter

 Bungee jump vs skydive 

En diskussion, der længe har hersket mellem backpacker, er spørgsmålet om, hvad der egentlig er den vildeste oplevelse – er det at hoppe ud fra en bro med en elastik om benene, eller hoppe ud fra et fly? I kampen bungee jump vs skydive er det svært at finde en vinder – for der er ingen tvivl om, at begge oplevelser fremkalder hjertebanken og højdeskræk hos de fleste!

Nogle mener, at bungee jump klar er det vildeste. For det første, skal du selv springe ud fra broen – der er ingen instruktør, der kan følge med dig i springet. Nogle steder kan du dog lave et tandemspring, og tage en ven med i dit frie fald. Desuden er du tættere på jorden. Det skulle man tro var en fordel, men det kan også være skræmmende at se jorden komme tættere og tættere på, når du falder i svimlende fart.

Andre syntes, at skydiving er vildere. Her er du meget højere oppe, og du får meget længere tid i dit frie fald – alt efter hvor højt du springer fra, kan du have over et minut, hvor du falder gennem skyerne. Heldigvis er du ikke alene – din instruktør er med dig hele vejen, og sørger for at I kommer sikkert ned på jorden.

Konklusionen? Der findes desværre ikke noget endeligt svar på hvad der er vildest, da det er meget individuelt. Så den eneste måde at finde ud af, hvad der er vildest for dig, det er at komme afsted og prøve det! En ting er dog helt sikkert – du får en uforglemmelig oplevelse, uanset hvad du kaster dig ud i.

Og hey, du kan jo altid bare prøve begge dele!

Bungee jump historie

De første bungee jump menes at være opstået på Pentecost Island, som er en del af øriget Vanuatu i det sydlige Stillehav. Her udfører de lokale mænd et ritual, hvor de springer på hovedet ud fra 20-30 meter høje tårne, som bevis på deres mandsmod. Der er ikke andet sikkerhedsudstyr end de lianer, som der bindes om anklerne. Ritualet bliver kaldt for “land diving”. Det blev først opdaget i den vestlige verden under 2. Verdenskrig, og siden gjort berømt i en artikel i National Geographic Magazine i 1955. Land diving udføres stadig på øerne, oftest i forbindelse med den årlige høst i april, maj og juni.

Oprindelsen til ritualet, har sine rødder i legenden om Tamalie, der mishandlede sin kone i sådan en grad, at hun til sidst flygtede. Hun klatrede op i et højt træ, men han fandt hende, og fulgte efter. Mens han klatrede mod toppen, bandt hun lianer om sine ankler, og da Tamalie prøvede at fange hende, sprang hun ud fra træet. Han sprang efter hende, men ramte jorden og døde. Fra den dag begyndte landsbyens mænd at øve sig i udspring med lianer, så kvinderne ikke kunne narre dem igen.

Det moderne bungee jump, som vi kender det i dag, startede i 1979, da medlemmer af Oxford Dangerous Sport Club udførte en række (ulovlige) spring fra den 76 meter høje Clifton Bridge i Bristol, England. Denne attraktion skabte en del røre i lokalsamfundet, og resulterede i et par dages fængsel for et par af de involverede – men bungy jump var på vej ud i verden.

Amerikanske soldater hørte om det, og besluttede sig for at prøve selv. Til springene brugte de elastiksnorene fra deres faldskærme – det var ikke særlig behageligt, men det virkede.

I 1989 startede new zealænderen A.J. Hackett det første kommercielle bungy jump, Kawarau Bridge, i Queenstown, New Zealand. Han havde tidligere bungee jumpet forskellige steder i verden, blandt andet fra Eiffel tårnet i Paris, og skabt en masse interesse omkring sporten. I dag er A. J. Hackett firmaet et af de mest kendte udbydere – blandt andet med verdens højeste bungee jump, som er Macau Tower i Kina.

Hvad koster et bungee jump 

Bungee jump er en populær attraktion rundt omkring i verden. Ofte er det en billigere oplevelse, sammenlignet med f.eks. skydiving, da der ikke skal nær så meget udstyr til et bungee jump. Der kan dog være stor forskel i prisen, alt efter hvor du befinder dig henne i verden. F.eks. koster det ca. 600 kr. at springe fra Bloukrans Bridge i Sydafrika, mens det koster ca. 850 kr. at springe fra Nevis Bungy i New Zealand.

Som regel skal du sætte mellem 500 kr. og 1000 kr. af i dit budget til dit bungee jump. Vores bedste råd, er at du ikke sparer på sikkerheden – det er bedre at betale lidt mere for at hoppe med et godkendt firma. Flere steder kan du også tilkøbe ekstra “pakker, så du får flere ting med udover selve springet – det kan f.eks. være billeder eller video af dit spring.

Har du brug for hjælp til dit rejsebudget? Vi har rejsebudgetter til alle vores grupperejser, så du kan få et overblik over hvor meget der skal spares sammen. Skriv til os i dag, og få tilsendt et budget til din drømmerejse – det er naturligvis helt gratis.

Grupperejse med bungee jump 

Xplore Life har grupperejser. Hvor du kan kaste dig ud i et nervepirrende bungee jump, og opleve det vildeste adrenalinsus. Som udgangspunkt er bungee jumpet dog ikke en del af selve programmet. Vi synes nemlig, det virker lidt skørt at overtale folk til at hoppe ud fra en høj bro. Derfor er bungee jumpet et tilvalg. Som du kan tilkøbe, når du er afsted på selve rejsen. På grupperejserne med bungee jump er der sat tid af i programmet. Til at dem, der gerne vil bungee jumpe, kan prøve det, uden at gå glip af resten af programmet.

Bungee jump er en populær aktivitet på grupperejserne. Ofte er der flere i gruppen, der gerne vil prøve det. Og dem, der ikke har lyst til et bungy jump. Bliver selvfølgelig ikke tvunget. De kan bruge deres fridag på noget andet.
Nogle steder, f.eks. ved Bloukrans Bridge i Sydafrika, kan gruppen tage med, og heppe på resten af gruppen – tro os, det kan være ret underholdende at se dem ryste af skræk på vej ud på broen!

Når du vælger en grupperejse med bungee jump som en mulig ekstra aktivitet. Behøver du ikke booke dit bungee jump når du bestiller rejsen. Du kan booke dit bungee jump, når du ankommer på rejsemålet.Her er det nemmest at snakke med din guide, så de kan hjælpe dig med bookingen. Det er en god idé at melde ud til guiden i god tid, hvis du gerne vil bungee jumpe. Så har de bedre muligheder for at booke det til dig. Især er det smart, hvis I er mange i gruppen, der gerne vil afsted. Nogle steder er der begrænsede antal pladser, og så er det om at være ude i god tid.

Selvom bungee jump er en mulig ekstra aktivitet, kan vi ikke garanterer, at det bliver gennemført. Når det kommer til ekstremsport som f.eks. bungee jump, kommer sikkerheden altid i første række. Så hvis bungee udbyderen af den ene eller anden grund aflyser dit bungee jump, stoler vi på deres vurdering. Som rejsebureau kan vi desværre ikke styre vejret (tro os, vi ville gerne, hvis vi kunne!). Da bungee jump er en ret vejrafhængig aktivitet, kan vejret spille en vigtig rolle. Det er dog heldigvis sjældent, at vi oplever en aflysning. Ofte kan et bungy jump rykkes til et senere tidspunkt.

Hvis du gerne vil høre mere om hvilke grupperejser der har bungee jump som en mulig ekstra aktivitet, så endelig bare hiv fat i os – vi står klar til at vejlede dig, så du kan finde lige præcis den grupperejse, der passer bedst til dig og dine rejsedrømme.