Costa Rica

Rejser til Costa Rica

Rejser til Costa Rica er perfekte til dig, der drømmer om alt fra frodige regnskove og imponerende vulkanlandskaber til paradisstrande og koralrev. Det helt unikke dyreliv kombineret med de mange nationalparker gør landet til den ultimative destination for naturelskere.
På vores rejser til Costa Rica kommer du helt tæt på. Fordyb dig i kulturen, og lær hvordan man lever “la pura vida”. Glæd dig til at gå på oplevelse blandt de lokale markeder – og især kan du glæde dig til at smage kaffen, der har placeret Costa Rica som topdestination blandt kaffeentusiaster fra hele verdenen.

Hvis det ikke får din puls op, så bare vent – på vores rejser til Costa Rica finder du masser af adventure, og vi skal rappelle ned ad brusende vandfald, riverrafte på junglefloder, sejl i havkajak og meget mere. Oplev landets unikke dyreliv helt tæt på, når vi udforsker Costa Ricas nationalparker – er du heldig, spotter du både tukaner, dovendyr og adskillige aber, når de svinger sig mellem trætoppene. Og dyk ned under havets overfladen, og svøm blandt smukke koralrev og regnbuefarvede, tropiske fisk.

Vil du høre endnu mere om vores rejser til Costa Rica? Kontakt os – ring eller skriv til os i dag – så hjælper vi med at finde lige den rejse, der passer bedst til dig.

Cathedral point Manuel Antonio nationalpark
Rejser til Costa Rica
 • Hiking_Los_Campesinos.jpg

  Costa Rica

  Destination

  Nordamerika

  Pris

  25490 DKK

  Længde

  08/01 2025

  11/01 2025

  Længde

  3 uger

  Læs mere

Costa Rica rejser

På vores Costa Rica rejser oplever du alt det bedste landet har at byde på. Vi har skræddersyet et rejseprogram fyldt med spændende og unikke oplevelser. Du kommer til at se landets største seværdigheder, blandt andet den imponerende Arenal vulkan, der tårner sig op i landskabet, samt hovedstaden San José, med sine spændende kultur og byliv. Men du rejser også ind i den mere uberørte del af Costa Rica. Vi rejser med dig med dybt ind i junglen, på udkig efter regnskovens mange vilde dyr. Vi skal besøge lokale markeder og kaffeplantager, hvor du lærer at lave ægte, caribisk mad. Og vi skal for alvor lære hvad “pura vida” betyder, når vi slapper af på stranden, og nyder livet under svajende palmer. Så glæd dig – eventyret venter lige om hjørnet!
Vil du opleve enestående dyreliv, frodige regnskove og imponerende bjerge? Costa Rica rejser er for dig, der drømmer om naturoplevelser i verdensklasse. Selvom det er et relativt lille land (kun lidt større end Danmark), er det hjemsted for enestående arter af blandt andet fugle, aber og andre tropiske dyr. Det unikke ved Costa Rica rejser er, at du kan se dyr her, som ellers kun findes i zoologiske haver rundt omkring i verden – og hvis du spørger os, så synes vi det er meget sjovere at opleve dem i den vilde natur. Du har blandt andet chancen for at spotte tapirer, næsebjørne, aber, papegøjer og dovendyr.Vi er også ret vilde med de særprægede tukaner og den ikoniske rødøjede træfrø (ja, vi ved godt at det lyder lidt nørdet, men prøv at google et billede af dem – vi syntes de ser ret cool ud!). Et godt sted at opleve dyrelivet på Costa Rica rejser, er i nationalparken Manuel Antonio. Her finder du også de smukkeste strande – og dyrelivet er ikke begrænset til skovens dyr.

Dykker du ned under havets overflade vil du opleve farvestrålende koraller, tropiske fisk – og er du heldig, kan du også se skildpadder, rokker og små hajer. Costa Rica rejser er dog ikke kun smuk natur og dyreliv. Det er også et enestående indblik i den spændende kultur. På vores rejser lærer du om “pura vida” – de lokales overbevisning om, at livet skal nydes. På vores rejser besøger du lokale markeder og farme, hvor du har mulighed for at lære mere om hverdagen ser ud her.

Vi skal på opdagelse i hovedstaden San José, og kigge på alt fra museer og markeder til gadens street art. Vi lærer også hvordan man laver lokale, caribiske specialiteter og prøvesmage den berømte kaffe. Og bare rolig – har du ikke læst op på dine spanske gloser inden rejsen, skal guiden nok hjælpe med at oversætte.

Du kan få mere inspiration til vores Costa Rica rejser ved at tjekke vores rejseprogram ud. Vi har også masser af billeder og video fra vores rejser, så du kan se endnu mere fra dette fantastiske land. Og selvfølgelig kan du altid ringe eller skrive til os. Hos Xplore Life brænder vi for gode rejseoplevelser – og vi elsker at dele ud af vores erfaring og gode historier!

Hiking_Los_Campesinos.jpg
Udsigt fra safaribilen i sydafrika

Rejse Costa Rica

Rejse Costa Rica rundt, eller sidde hjemme i den danske kulde? Vi ved i hvert fald hvad vi foretrækker. Vi vil anbefale dig at rejse Costa Rica rundt, hvis du drømmer om en rejse, hvor der er fokus på natur og dyreliv, krydret med lidt kultur og masser af adrenalin. Selvom de fleste forbinder landet med natur og dyreliv, er Costa Rica er på mange måder også forløber for økoturisme og bæredygtighed. Landet arbejder hele tiden på at skabe opmærksomhed omkring forandringerne i vores verden, og gør hvad de kan for at beskytte naturen og dyrelivet. Blandt andet har de valgt at beskytte en stor del af landet i form af nationalparker.Det betyder, at du som rejsende kan opleve et land, hvor naturen er i fokus. Glæd dig til de smukke, uspolerede nationalparker, hvor du kan være heldig at opleve dyrene helt tæt på. Det hele foregår på naturens præmisser. Som rejsende er vi tilskuere til dette unikke skatkammer af naturoplevelser. På rejse i Costa Rica kommer du helt sikkert til at opleve “pura vida” – en særpræget livsstil, som kendetegner både landet og dets indbyggere. Det handler om at leve et ukompliceret liv, hvor der er fokus på det enkle, nærværende og gode liv.

Frodige regnskove, bountystrande, livlige byer og dampende vulkaner – på en rejse i Costa Rica kan du opleve lidt af hvert. De lille mellemamerikanske land byder på en enorm biodiversitet, som ikke findes andre steder i verden. Dybe jungler, der vrimler med liv. Vulkaner, der tårner sig op i det imponerende landskab. Vandfald, der bruser i takt med skræppende papegøjer og larmende brøleaber. Koralrev, der er levested for tusindvis af farvestrålende fisk. Paradisstrande med kridhvidt sand og svajende palmer. Alt dette finder du indenfor landets grænser.

Dem der vælger at rejse Costa Rica rundt, får en naturoplevelse for livet. Selve navnet betyder “den rige kyst” – og tænker man på oplevelser, er det ikke svært at se hvorfor. Landet er rigt på eventyrlandskaber fra kyst til kyst. At rejse i Costa Rica er en fantastisk oplevelse for naturelskere. Mere end en fjerdedel af landet består af nationalparker.

Selvom landet er på størrelse med Kroatien, findes næsten 6 procent af verdens biologiske mangfoldighed i Costa Rica. På en rejse i Costa Rica får du derfor chancen for at opleve alt fra farvestrålende papegøjer og de særprægede tukaner til dovendyr, tapirer og forskellige aber. Dykker du under vandet kan du også opleve havskildpadder, tropiske fisk, rokker og små hajer.

Sidder du nu og drømmer om at rejse Costa Rica rundt? Xplore Lifes grupperejser er for dig, der drømmer om at opleve verden sammen med andre, rejselystne unge. Vi har masser af rejseerfaring at dele ud af, og vi står klar til at sende dig afsted. Vi har rejser til hele verdenen, så mulighederne er mange. Du er selvfølgelig altid velkommen til at ringe eller skrive til os – så hjælper vi dig med at finde lige præcis den rejse, der passer bedst til dig. Hvis du vil rejse med os, så vil vi gerne have dig med.

Bedste oplevelser i Costa Rica

 • Oplev de smukke nationalparker.
 • Kom tæt på dyrelivet.
 • Hovedstaden San José.
 • River rafting på Pacuare River.
 • Madlavningskursus i afrocaribisk mad.
 • Snorkle på koralrev.
 • Besøge kaffeplantage.
 • Bad i vandfald og hotsprings.
 • Sejl i kajak til Isla Chora.
Farverig gade i San Jose Costa Rica
Playa Manuel Antonio

Ferie Costa Rica

På en ferie i Costa Rica oplever du meget mere end blot landets fantastiske seværdigheder. Du oplever også den helt særlige livsstil, der kendetegner Costa Rica. I en travl hverdag kan det være svært at finde tid til ro og balance – men i Costa Rica er feriementaliteten en del af hverdagen. På en måde bliver hver dag en ferie i Costa Rica, når man følger denne formular for at leve et simpelt, ukompliceret liv.

I Costa Rica lever man efter mantraet “pura vida”. “Pura vida” er et spansk udtryk. Det betyder “det rene liv”, og bruges om livsstilen i Costa Rica. Ofte omtales det også som “det simple liv”. Essensen at udtrykket er at være taknemmelig for livet, nyde hver dag og være glad – kort sagt, opskriften på den perfekte ferie. Det handler om ikke at stresse over livets forpligtelser, men tage tingene som de kommer – noget som enhver backpacker kan relatere til. Denne livsfilosofi gør Costa Rica til det perfekte feriemål for dig, der vil slappe af og nyde livet. Mange af de lokale bruger også udtrykket når de hilser på hinanden. Bliv derfor ikke overrasket hvis de lokale i Costa Rica hilser med et smil og et “pura vida” – det er lige så normalt som at sige hej eller farvel herhjemme.

Ferie handler for mange om at slappe helt af og nyde livet – og på en ferie i Costa Rica kan du virkelig få ladet batterierne op. Costa Rica har de smukkeste strande, hvor du kan slappe af, og nyde solen og havet. Det er også populært at dyrke yoga i Costa Rica – uanset om du er nybegynder eller mere øvet, kan du tilmelde dig et hold, der passer til dig (eller du kan kaste dig ud i dine egne solhilsner direkte på stranden).

Men en Costa Rica ferie behøver ikke være ren afslapning. På vores grupperejser til Costa Rica er der ligeledes rig mulighed for at udfordre dig selv med aktiviteter som river rafting, canyoing og cykling. Hvis du elsker vand, kan du også sejle i kajak, svømme og snorkle på de farvestrålende koralrev. Heldigvis er Costa Rica et land, man kan rejse til det meste af året. Med sine tropiske temperaturer er ferie i Costa Rica ofte forbundet med sol og varme – selvom der også kan falde en del regn i landets regntid.

Mange af os har en travl hverdag med både skole, studie og arbejde – og lad os være helt ærlige, alle fortjener en ferie en gang i mellem! Så hvilket bedre sted, end holde sin ferie i Costa Rica, hvor det simple liv – “pura vida” – er en del af hverdagen? En ferie i Costa Rica byder på naturskønne områder, charmerende byer, et rigt dyreliv, men vigtigst af alt; en hyldest til det enkelte, nærværende og positive liv. Vil du høre mere om ferie i Costa Rica, er du altid velkommen til at ringe eller skrive til os. Vi sidder selv og drømmer os væk til dette fantastiske land, og står klar til at hjælpe dig afsted på ferie.

Rundrejse Costa Rica

På en rundrejse i Costa Rica kan du opleve alt fra smukke strande til tropisk jungle – og meget mere! Her finder du majestætiske vulkaner, eventyragtige tågeskove, brusende vandfald og smukke bounty strande så langt øjet rækker. En stor del af landet består af nationalparker, hvilket gør det til et sandt paradis for naturelskere. Rundrejse i Costa Rica er for dig, der gerne vil opleve alt det bedste dette utrolige land har at byde på. Kendetegnet ved vores rundrejse, er at du får en mangfoldig blanding af oplevelser.

Du kommer både til at se de store seværdigheder, men du kommer også ud på eventyr i de mindre befolkede områder. Hos Xplore Life har vi lavet vores egen fortolkning på den klassiske rundrejse i Costa Rica. På rundrejse med os vil du både opleve det lokale liv og uspoleret natur, samtidig med at du besøger populære destinationer, som Arenal vulkanen, hovedstaden San José og den naturskønne Manuel Antonio nationalpark. En rundrejse er derfor perfekt til dig, der gerne vil opleve lidt af det hele.
En rundrejse er en rejse med to eller flere rejsemål. Det betyder, at vi rejser rundt i landet, og gør flere stop undervejs. Og på rundrejse i Costa Rica er der rigeligt at opleve undervejs. Det er det 126. største land i verden – til sammenligning ligger Danmark som nr. 130. Men selvom det er et relativt lille land, gemmer Costa Rica på mange skjulte skatte. Det er den perfekte rejse til dig, der drømmer om eventyr og elsker at udforske alt fra byer til dybe jungler og koralrev. På en rundrejse kan du opleve præcist hvor mangfoldigt det er. Har du aldrig backpacket før, er det et udmærket sted at starte med en rundrejse her. Det er ofte omtalt som det sikreste land i Latinamerika, og infrastrukturen er særdeles veludviklet. Hvilket er perfekt når man rejser så meget rundt som vi går på denne rejse.

Skal du op i bjergene, kommer du dog ikke udenom at bumle afsted på ujævne grusveje – tag det som en del af oplevelsen. Når du rejser med os, er du i trygge hænder hos vores dygtige og erfarne guider. Og allervigtigst – du rejser med en gruppe bestående af andre unge danskere. Sammen kan I dele alle de fantastiske øjeblikke. Mens I er på rundrejse i et af verdens smukkeste lande.

Rundrejse er i øvrigt en fantastisk måde at få nye venner på. For med så mange forskellige oplevelser hver dag. Er der hele tiden noget nyt at snakke om. Rejsen er planlagt for dig, så du kan slappe af og nyde turen, og fokusere på at opleve landet sammen med dine nye venner. Du får det største udbytte af din backpackerrejse. Ved at vælge en rundrejse, hvor du oplever mange forskellige ting på samme rejse. Den ene dag står du midt i en storby, mens du den næste er langt ude i regnskoven. Ugen efter går turen til kysten, hvor du kan nyde strandlivet. Mulighederne er mange, så det er bare om at komme afsted på rundrejse, hvor eventyret venter på dig.

Tucan tæt på i Junglen
Robben Island Sydafrika

Rejseprogram Costa Rica

Vores rejseprogram i Costa Rica er et spændende mix af aktiviteter. Det er den perfekte rejse til dig, der gerne vil opleve mange forskellige ting på samme rejse. Der findes mange forskellige ruter rundt i dette fantastiske land. Vores rejseprogram til Costa Rica lægger vægt på en bred blanding af oplevelser og steder. Ikke to dage er ens, og du får virkelig set hvor mangfoldigt Costa Rica er. Vores rejseprogram starter i San Jose, Costa Ricas hovedstad og største by. San Jose er regnet for at være en af de mest kosmopolitiske byer i Latinamerika.

Glæd dig til at besøge spændende markeder og opleve det pulserende byliv helt tæt på. Rejseprogrammet fortsætter ind i junglen. Her kan du opleve det utrolige dyreliv, som Costa Rica er berømt for. Aber, tukaner, papegøjer, tapirer, dovendyr, sommerfugle – listen over dyrelivet er lang! Glæd dig især til den fantastiske nationalpark Manuel Antonio – et uspoleret paradis med et mangfoldigt dyreliv, smukke vandreruter og instagram-værdige strande. Højt på listen over bedste oplevelser i rejseprogrammet, finder du Arenal vulkanen.

Området her er kendt for sin enestående natur, hvor du kan opleve alt fra vandfald og regnskov til varme kilder (aka naturens egen spa). Der er også rig mulighed for at udfordre dig selv – på rejseprogrammet finder du aktiviteter som riverrafting, canyoing, vandring og cykelture. Vi skal også besøge landets utrolige strande, blandt andet i Puerto Viejo. Vi kommer helt tæt på det lokale liv, når vi besøger kaffeplantager, lokale markeder og deltager i madlavningskursus. Et rejseprogram i Costa Rica ville ikke være fuldendt uden en tur under havets overflade. Vi skal derfor også snorkle blandt farvestrålende koraller, tropiske fisk – og hvis vi er heldige, spotter vi også skildpadder og rokker!
For at få det optimale ud af dit rejseprogram til Costa Rica er der også fridage undervejs. Det betyder, at du kan tilpasse dit eget rejseprogram så det passer til dig – på fridagene bestemmer du helt selv om du vil slappe af, eller ud på eventyr sammen med dine nye venner fra gruppen. Fordelen ved at rejse med en gruppe, er at I sagtens kan dele jer op – så uanset om du helst vil slappe af på stranden eller på byvandring, kan du finde nogen at følges med. Og bare rolig – guiden er stadig med jer, og kan hjælpe med at finde ekstra aktiviteter til jeres rejseprogram.

Det betyder, at selvom det er en fridag, er I ikke helt alene. Guiderne kender områderne, og kan hjælpe jer med at finde de bedste oplevelser. Costa Rica er især berømt for surfing, yoga, snorkling, river rafting og vandreture i verdensklasse – så uanset hvad du er til, kan du finde noget i rejseprogrammet, der passer til dig. Undervejs i rejseprogrammet er der sørget for overnatning og transport – så det skal du ikke bekymre dig om. Du kan bare læne dig tilbage, og glæde dig til de mange spændende oplevelser, der venter forude.
Vil du høre endnu mere om vores rejseprogram til Costa Rica? Så ring eller skriv til os – vi står klar til at vejlede dig, så du finder lige præcis den rejse, der passer allerbedst til dig!

Hvornår rejser man til Costa Rica

Costa Rica ligger tæt på ækvator og har et tropisk klima. Det betyder at temperaturerne varierer meget lidt i løbet af året. Typisk er der omkring 23 grader i bjergdalene og lidt varmere ved kysterne. Costa Rica har to sæsoner – tørketiden (fra december til april) og regntiden, også kendt som den “grønne” sæson (fra maj til november). Du kan dog sagtens rejse til Costa Rica i regntiden – typisk falder regnen i kort, kraftige byger om eftermiddagen. Generelt er den caribiske kyst i Costa Rica mere regnfuld end Stillehavskysten.
Så hvornår rejser man til Costa Rica? De fleste vælger mellem december og april, hvor det er varmest og tørrest. Det er højsæson i Costa Rica. Det kan dog også være den dyreste tid at rejse til Costa Rica. Det kan derfor være smart at rejse til Costa Rica udenfor højsæsonen. F.eks. kan man rejse til Costa Rica i maj eller juni. Oftest regner det kun et par timer om dagen – men det betyder, at skoven vågner til live efter hvert regnskyl.

Du vil også opleve at vandaktiviteter, som f.eks. riverrafting, bliver endnu vildere og sjovere, fordi der strømmer så meget vand gennem floderne. Hvis du vil rejse til Costa Rica i juli, oplever du endnu en højsæson – rigtig mange vælger at trodse regnen, og holde sommerferie i Costa Rica. Rejser du til Costa Rica i december, vil du opleve landet på sit grønneste. Regnskoven har fået masser af regn, og der er rigeligt vand i floderne til river rafting og canyoing. Det regner allermest omkring august til oktober – men det er også her du finder de bedste bølger til surfing i Costa Rica. Det er meget populært at rejse til Costa Rica i juleferien – så forbered dig på mange mennesker, hvis du vælger at rejse til Costa Rica mellem jul og nytår.
Hvis du spørger os, er der ikke noget dårligt tidspunkt at rejse til Costa Rica – det kommer helt an på hvad du gerne vil opleve. Hvornår rejser man til Costa Rica, hvis man drømmer om sol, strand og sommervarme? Så skal du rejse til Costa Rica i tørketiden fra december til april. Hvornår rejser man til Costa Rica, hvis man gerne vil dykke? Så skal du rejse til Costa Rica i regnsæsonen fra maj til november. Fordelen ved at rejse til Costa Rica i denne periode, er at du får vandet næsten for dig selv – du skal bare dele med det rige dyreliv, der er til stede i denne periode. Og nå ja, du bliver alligevel våd, så hvorfor ikke bare tage af sted?
Vores grupperejser til Costa Rica er planlagt med både vejr og sæson i tankerne. Vi kan selvfølgelig ikke love højt solskin fra en skyfri himmel hver eneste dag – vejret i Costa Rice er trods alt lige så uforudsigeligt som i resten af verden. Til gengæld kan vi love dig, at vi altid samarbejder med vores dygtige, lokale samarbejdspartner i Costa Rica, så vi kan sammensætte det bedste rejseprogram i Costa Rica under de optimale omstændigheder.

Tucan tæt på i Junglen