Laos & Thailand

Antal rejsende
Længde
Pris

Drømmer du om at opleve det ”ægte” Sydøstasien? Rejsen til Laos tager dig med til alt fra Mekong deltaets frodige øer, lokale landsbyer, imponerende vandfald og storslåede bjerge, mens Thailand byder på elefanter og jungle, før turen rundes af med tropeøer og koralrev. I begge land kommer du helt tæt på det lokale liv, når du overnatter hos lokale familier og prøver kræfter med traditionelle håndværk.

 

Aktiviteter

 

Program

DON DET

Vi lander i Siem Reap, hvor rejsen begynder. De hurtige har bemærket at byen ligger i Cambodja – men den første dag er bare en ankomstdag, hvor vi kan slappe af og sove ud efter den lange flytur. Allerede dagen efter krydser vi grænsen mod nord ind i Laos.

Vores første stop er øerne Don Det og Don Khone – en del af de 4000 øer, som ligger i det smukke Mekong delta. Blandt backpackere er det kendt som stedet man tager hen, hvis man gerne vil væk fra turist mængderne, og opleve landets utrolige natur. Glæd dig til at cykle øen rundt, sejle blandt grønne palmer og lokale fiskerlandsbyer og prøv kræfter med traditionelle håndværk.

Undervejs besøger vi også Khone Phapheng – også kaldet ”Mekongs Juvel”, som er det største vandfald i Sydøstasien.

 

CHAMPASAK

På vej videre besøger vi en landsby, hvor vi lærer lidt om hvordan de lokale træhåndværk. Især deres træudskæringer er imponerende, og er en sjov souvenir at få med hjem.

I Champasak skal vi opleve det berømte Vat Phou tempel. Placeret mellem grønne rismarker og floder, var det i sin tid et vigtigt politisk centrum. I dag er det en del af UNESCOs verdensarvliste.

 

 

KONG LOR

Vi rejser videre mod nord – forbered dig på en del kørsel, da vejene snor sig igennem de imponerende bjerglandskaber. Ved ankomsten til Kong Lor kan du derfor vælge at slappe af på hostellet – eller du kan udforske de imponerende Kong Lor huler.

 

VIENTIANE

Vi fortsætter til Laos’ hovedstad. Vientiane er perfekt til en omgang sightseeing, hvor vi blandt andet skal opleve Patuxay – den lokale variant af Triumfbuen – og den imponerende, gyldne Pha That Luang stupa.

 

VANG VIENG

En køretur langs snoede bjergveje bringer os til Vang Vieng. Super populær blandt backpackere, byder denne lille bjergby på masser af aktiviteter. For de eventyrlystne byder byen også på god klatring, kajaksejlads og vandreture.

Vang Vieng er især berømt for sin tubing – selvom det har haft sin storhedstid, er der stadig en håndfuld barer, der holder åbent, så du kan feste mens du sejler på floden i en stor badering. Du finder også et livligt natteliv på land – vores favorit er barerne langs floden, hvor du kan slappe af i en hængekøje med en omgang Beer Lao, mens solen går ned over Nam Song floden.

 

LUANG PRABANG

Rejsen fortsætter til Luang Prabang. Denne hyggelige by er hjemsted for forgyldte templer, hyggelige barer langs floden og et fantastisk natmarked, hvor du kan købe alt fra traditionelle håndværk til sjove souvenirs.

Vi skal besøge byens mange seværdigheder, blandt andet de flotte templer Xleng Thong og Vat Mai, samt nationalmuseets samling af lokal kunst og historie. Dagen sluttes af med en vandretur til toppen af Mount Phosi, hvor vi har panoramaudsigt over byen og floden.

For de morgenfriske, er der mulighed for at se de lokale munkes morgentur gennem byen. Det er en hellig tradition, hvor de orangeklædte mænd går barfodede fra deres pagodaer gennem gaden.

 

KUANG SI

Efter en eftermiddag i byen, tager vi ud i junglen for at opleve de utrolige Kuang Si vandfald. De turkisblå vandfald er som taget ud af et eventyr og perfekte til en svømmetur.

 

MAEKAMPONG

Fra Luang Prabang skal vi på to-dages sejltur til Pakbeng og Houay Xai. Undervejs overnatter vi hos lokale familier, så vi kan se hvordan hverdagen ser ud i denne del af verden. Endelig krydser vi grænsen til Thailand, hvor vi rejser til Maekampong. Det naturskønne område byder på en vandretur til et vandfald, og en afslappende frokost på den lokale treetop café.

 

CHIANG MAI

Chiang Mai er placeret mellem de smukkeste, grønne bjerge – udsigten alene gør det til en spændende by at besøge. Vi tager på cykeltur gennem den gamle by, hvor vi ser nærmere på forskellige traditionelle håndværk og prøvesmager den lokale street food.

 

KOH PHANGAN

Fra det nordlige Thailand flyver vi sydpå til paradisøen Koh Phangan. Efter et travlt program, kan vi nu nyde de smukke sandstrande og udforske øen. Koh Phangan byder på masser af aktiviteter – uanset om du er til vandring i bjergene og junglen, eller hellere vil bade i det turkisblå vand og svømme mellem farvestrålende koraller og fisk, er der noget for enhver smag. Der er også mulighed for at tage til Haad Rin Beach, og opleve nattelivet.

 

BANGKOK

Til sidst ender vi med ”one night in Bangkok”. Den thailandske hovedstad er en hektisk metropol, hvor gaderne summer af liv. Byen har adskillige sky bars, hvor vi kan afslutte rejsen med en cocktail og en imponerende udsigt, før turen går hjem – eller videre ud i verden.

 

Altid inkluderet

Alle overnatninger & transport på rejsemålet 24/7 tilgængeligehed på rejsen Lokale guider
Flyafdeling som klarer alt vedr. flybilletten.
Også hvis du har planer på egen hånd før eller efter rejsen.
Facebookgruppe med dine
rejsekammerater
Dækning af Rejsegarantifonden

 

Laos

14 dage Besøg Vat Phou Tempel Besøg Kuang Si
3 måltider (1 B 2 L 1 D) Besøg Pha That Luang Besøg familie i Ban Hang Khong
Cykel tour rundt Don Det & Don Khone Solnedgang fra Mount Phousi Fisketur med lokale fiskere Don Som Island

 

Thailand

9 dage Fisketur med lokale fiskere Don Som Island Cykel tour rundt i Chiang Mai
6 måltider (2 B 2 L 2 D) Bamboo rafting i jungle Indrigsfly

 

Dette oplever du også…

Sightseeing tur Luang Prabang Besøg natmarked i Luang Prabang Noget fedt….
Treetop Café Maekampong.    

Fly & transfer

Flybillet t/r Laos & Thailand fra ca. kr. X Prisen er baseret på  en  flybillet som ikke kan ændres.
Bemærk der kan forekomme højere pris i højsæson. Xplore Life sender dig et tilbud
på din samlet  flyrejse, så du rejser sammen med din gruppe.
Hvis du skal rejse på egen hånd før eller efter rejsen, skræddersyr vi et tilbud på flybillet til dig.
Hvis du ikke flyver som gruppen bedes du oplyse dine ankomst tider så vi kan arrangere transport
ved din ankomst.

Kost & Lommepenge

Lommepenge, drikkevarer & delvis kost (48 måltider) fra ca. kr. X  
Drikkepenge til guider  

Visum & Vaccinationer

Visum til Laos koster USD 30  
Visum til Thailand er gratis første 30 dage.  
Vaccinationer fra ca. 885,-  

Forsikringer

Europæiske rejseforsikring fra ca. kr. 829,-  
Europæiske afbestillingsforsikring på rejsen 6% af rejsens pris  
Europæiske afbestillingsforsikring på flybillet 6% af flybillettens pris  

Hvilken alder har de rejsende

De rejsende er i alderen 18-30 år delt op i to forskellige aldersgrupper 18-25 og 25-30 år.

Hvilken størrelse har grupperne?

Grupperne vil variere i størrelse alt efter hvor mange tilmeldte rejsen har, men være i mellem 4 til 16 rejsende sammen. Har du spørgsmål til en specifik afrejse er du altid velkommen til og kontakte os på chat, mail eller telefon.

Hvordan foregår en rejse med Xplore Life?

En rejse med Xplore Life er en helhedsoplevelse hvor vi vil gøre vores bedste for at sørge for i får eventyr fra start til slut i trygge rammer. Vi vil sørge for at i føler jer godt tilpas fra i booker rejsen til i kommer hjem igen.

Kan jeg kombinere en rejse eller rejse videre på egen hånd?

Du kan godt kombinere flere forskellige rejser, eller rejse videre på egen hånd. Vi hjælper naturligvis gerne med råd og vejledning uanset hvad i vælger.

Er der dansk rejseleder med?

På jeres rejse vil I møde lokale engelsktalende guider der vil tage jer med rundt på rejsen, de har et enormt kendskab til deres eget land og kan fortælle og vise jer en masse mere. På denne måde får i den bedste guide oplevelse og er samtidig med til og støtte arbejdspladser i andre lande.

Fordele ved og rejse med en gruppe

Nye venskaber og fællesskab er nogle af de fantastiske ting man får af at rejse sammen.
Når du rejser med Xplore Life, får du tryghed og sikkerhed, du skal ikke bekymre dig om hvor du skal bo og hvordan du skal komme rundt. Den bedste fordel er at der altid er nogle og dele de eventyrlige oplevelser sammen med, og nogle at dele minderne med for evigt når i kommer hjem!

Rejser mange alene?

De fleste vælger at rejse alene, men flere vælger også og rejse sammen med en god ven eller veninde, der vil altid være en forskellig sammensætning fra gruppe til gruppe.

Hvornår skal jeg senest tilmelde mig en rejse?

Det er altid godt at være ude i god tid for at sikre sig en plads på netop den rejse og afgang man gerne vil med, da der er begrænset pladser. Vi vil selvfølgelig altid gøre alt vi kan for at du kan komme med på dit livseventyr, så er der stadig plads på en afrejse gør vi hvad vi kan for at sørge for der også er plads til dig.

Hvad skal jeg have med?

Eventyrlyst! Når du har tilmeldt dig en rejse, får du adgang til en pakke list under ”min rejse”. Har du specifikke spørgsmål før du tilmelder dig rejsen, er du altid velkommen til og skrive eller ringe til os.

Kuffert eller Backpack

Det er den evige debat! Nogle backpackere sværger ved deres rygsæk, mens andre ikke kan se et problem ved og hive en kuffert med ud i junglen. Derfor vil vi altid anbefale at gå med din mavefornemmelse, en backpack vil ofte være nemmere og have med omkring, men en kuffert kan være nemmere og pakke i. Skal du f.eks. 2 uger til Maldiverne hvor du bor samme sted vil en kuffert fungere fint, men skal du derimod vandre i bjerge, og flytte dig meget rundt, kan en backpack måske være en fordel.

Vaccination/Visum/Pas

Vaccinationer/Visum og pas vil variere fra rejse til rejse. Vi anbefaler altid at man undersøger gyldighed på sit pas før man booker en rejse, og undersøger rejsevejledninger på udenrigsministeriets hjemmeside um.dk og vaccination hos Statens serums institut ssi.dk

Forsikring

Det er altid klogt at sørge for at have sin rejseforsikring i orden. Vi samarbejder med Europæisk rejseforsikring hvor vi kan tilbyde backpackerforsikringer som passer til din rejse. Hvis uheldet er ude, kan Europæisk rejseforsikring hurtigt blive din ”bedste ven” da de altid kan kontaktes 24/7.

Hvordan bor man på en rejse?

Det vil variere fra rejse til rejse. Normalt vil man bo på forskellige backpacker hostels. Har du en specifik rejse du gerne vil hører mere om, er du altid velkommen til og kontakte os på chat, mail eller telefon.

Hvornår skal jeg betale?

Når du tilmelder dig en rejse betaler du et depositum på 1500 kr. Resten af rejsen betales ca. 2 mdr før afrejse. Hvis du har nogle spørgsmål i forhold til betaling, er du altid velkommen til og kontakte os på chat, mail eller telefon.

Flyver gruppen sammen?

Vi sender altid et tilbud ud på flybilletter til jer så i kan flyve sammen og ikke behøver og tænke yderlige over det. Vil tilbyder naturligvis også at skræddersy flybilletten så du f.eks. kan flyve med gruppen og videre ud i verden hvis du ønsker det efterfølgende. Vil du gerne selv stå for dine flybilletter er du også velkommen til det.

Don Det

Champasak

Kong Lor

Vientiane

Vang Vieng

Luang Prabang

Maekampong

Chiang Mai

Koh Phangan

Bangkok

Bestil din rejse

Laos & Thailand

Afrejse

11/02 2021

Hjemrejse

02/02 2021

Pris

11.500 DKK

Laos & Thailand

Afrejse

16/02 2021

Hjemrejse

09/03 2021

Pris

11.500 DKK

Laos & Thailand

Afrejse

07/04 2021

Hjemrejse

28/04 2021

Pris

11.500 DKK